Drgania bębnów ???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grisza85
    Drive
    • 2005
    • 84

Drgania bębnów ???

to co mi skrzypi w takim razie? tapczan w bagazniku ? :P nie jestem mechanikiem niestety
  • henio
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 631

Drgania bębnów ???

Wczoraj sobie troszkę więcej poleciałem( 178km :lol: ) i pomyślałem że przy tej okazji troszkę bębny sobie przypiłuje.Przy tej prędkości powoli zaczynam dociskać ręczny a tu skodzianka ma takie dziwne drgania na całej budzie, o dziwo pod pedałem hamulca i na kierownicy nic się nie dzieje.Po puszczeniu ręcznego jest norma, i znowu po zaciąganiu ręcznego znowu te drgania budą.Rok temu zmieniałem szczęki ,chociaż stare też były w miare i wszystko w bębnach było ok.Może tak ma być w tych bębnach? miał może ktoś cośik takiego?

Komentarz

• Tymon
      RS
      • 2004
      • 2970

henio, no ja mam tarcze z tyłu, ale przy 178 nie zaciągam ręcznego :shock:
      Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
      Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
      BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• henio
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 631

Ja tak delikatnie zaciągnołem z wyczuciem

Komentarz

• Sebastian_M26
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1823
          • Superb II (3T4)

mam to samo i nawet przy 120 to czuje ale dopiero po chwili i po mocnym zaciągnieciu ręcznego ( bez blokowania) ale wczesniej tego nie było. Pewnie jakies nie równomierne zuzycie daje znać o sobie
          Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• tomi98
            Rider
            • 2004
            • 564

ja też w czasie jazdy ręcznego nie zaciągam :wink:

ale może czas bębny przetoczyć :!:

Komentarz

• Lacrima
              Classic
              • 2005
              • 35

Miałem to kiedyś w punto. Otuliny w bębnie są nie równo "zdzierane", dlatego przy hamowaniu ręcznym samochód wpada w wibracje.
              dziwne, u mnie to działa

Komentarz

• henio
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 631

Miałem dziś trochę czasu i jeszcze raz trochę podiagnozowałem sobie.I wywnioskowałem z tego że jednak bębny będą odpowiedzialne za drgania na kierownicy i na pedale.Nie wiem jakim cudem i nie chcę mówić na 100% ale jak wymienię jeszcze raz szczęki i przetocze bębny to wtedy dopiero zobaczę.Jak jechałem tak nawet 120 i lekko zaczynałem hamować ręcznym to zaczynało trochę budo trzęść i jednak przenosiło się to na kierownice i o dziwo na pedał hamulca.Nie chce mi się wieżyć że bębny były by odpowiedzialne za moje poszukiwanie usterki które od roku szukam( lekkie drgania kierownicy i pedału hamulca) no ale kto wie.Jak zmienie to zobaczymy.

Komentarz

• Lukasso
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 611

hehe, mój znajomy zaciągnoł kiedyś w czsie jazdy w peugocie 307, Hołek auto miał do kasacji, na szczęście wyszedł z tego bez większych obrażeń, auto i słup niestety nie :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...